Kas midagi saab veel teha?

Mida Sa nädalavahetusel teed? – Tööd.

Just nii ma vastasin Heleni küsimusele, kui viisin teda pärast laupäevast trenni Technopoli.. ka tööle muideks. Tuleb välja, et eestlane tõepoolest ei oskagi puhata. Samas ma ikka meenutan seda aega, mil on kohustusi nii palju, et peab endale lubama edaspidi üht ja teist asja mitte teha… või tegema neid vähem. Ja siin ma taaskord olen, mõtlen, et loodus ikka tühja kohta ei salli.

Eks ta kipub olema tõesti nii, et see, kes on 9-17ni tööl, jõuab ikka kõige rohkem teha. Küll tavaliselt tundub, et kõigil Instagrammeritel on pahatihti kiire – peab ju juuksuris/maniküüris/pediküüris käima, seega, mis me kontoriinimesed üldse teame mõistest “kiire”, aga hetkel tundub, et natuke on. Ja mis kõige parem… kui kõik hästi läheb, siis lähen veel tagasi “kooli” kah, vot teile nalja.

Aga mis ma siis oma nädalaga peale hakkan, et nädalavahetusel pean ka tööd tegema? Nimelt, kuidagi on läinud jälle nii, et mul on juhendada 10 treeningut nädalas.. see on 40+ treeningut kuus, mida on täiskohaga kontoritöö kõrvalt päris palju. Kuidas see juhtus?

Lisaks sellele on kuidagi läinud nii, et on iga nädal mõni tellimus ka. Ja mitte selline, et teed koogikese 2 tunniga valmis ja asi tehtud.. oh, ei. Näiteks eelmine nädal tegin ühele jubearmsale neiule väikese katsiku tordi, kes mu Instagrami jälgib, siis storys nägi. Igaljuhul oli see tort 1,2kg, suhkrumassikattega ja ühe sussipaariga. Tundub lihtne, eks? Aega võttis see kokku umbes 6h. Jaotatuna küll 2 päeva peale, ent siiski… 1,2kg ja 6h tööd. Ja siis mõned inimesed koogimeistrite grupis (ja noh, muidugi on mulle näkku ka öelnud), mõtlevad, miks on tordid nii kallid. Mõte nüüd korra, mis on see miinimumtasu, mille eest oleksid Sina nõus tööd tegema? 5 eur/h? 6 eur/h? Tegelt ju tahaks natuke rohkem eks, sest maksud lähevad ka maha. Aga olgu, oletame, et miinimum 5 eur/h * 6h = 30 eurot. Siis materjal.. materjali hind on ka selline 10-15 eurot. Siis lisa siia nõude pesemise aeg ja elektri ning vee kulu. Selle 1,2 kilose tordikese hind oleks 45-50 eurot. Aga, kes maksab 50 eurot tordi eest? Ega vast raatsi maksta küll. Ja pea meeles, et 5 eurot on miinimum… tegelt võiks ju tunnitasu käsitöö eest kõrgem olla. Aga närvide rahustuseks ma võin öelda, et ma nii palju ei küsinud, sest neiu oli tuttav. See oli pigem valgustamaks inimesi, miks koogimeistrid lihtsa “aitäh” sõna eest neid väga teha taha.

Tagasi teema juurde jõudes, siis ärkan hommikul kell 6, kell 7.15-7.30 vahemikus jõuan trenni ja kell 8.45 olen kontoris. Kell 18 jõuan koju (kui just õhtul trenni pole, nagu esmasp ja neljap) ja teen kooke… ja valmistan ette trennikavasid… ja teen süüa.. ja pakin järgmise päeva toidud valmis.. ja üleüldsegi peaks oma koogiraamatuga ka tegelema. Ja kuidas siia üldse tited mahuvad? Või mops?

Kolmapäev tuleb ka muidugi nädala tipphetk. Esiteks on Halloween ja nii ma pakkusin ise välja, et teen BodyBalances eritreeningud, kus valin sellised lood, mis sobivad teemaga kõige enam kokku. See tähendab, et peaksin kõik vanad kavad läbi vaatama ja kokku panema täiesti uue playlisti (sellega tegelesin laupäeval). Õnneks on see tehtud. Peab veel mõned lood meelde tuletama, aga üldiselt tundub, et saan ilusti hakkama. Muide, lood on imelised! Võimalus tulla nautima kell 7.30 Solarises ja kell 20.30 Viru klubisse. 🙂

Kui hommikune treening saab tehtud, siis sean sammud kontorisse, sest ega need eelarved siis end ise kokku pane.. Enne veel kui õhtune NRC aardejaht algab, on mul üks pudruüritus Solarises ka pudrukuu raames. Selline vabatahtlik/heategevuslik üritus, kus valmistame ühe klassi õpilastega putru koos. Kogu selle mõte on üldse propageerida pudru söömist ja teravilja kasulikkust. Seal peaks lisaks minule olema veel mitmed tuntud nimed, nagu nt Getter Jaani, Daniel Levi, Kristel Aaslaid jt. Lisainfot võid lugeda nt pudruprogrammi lehel.

Kell 18.31 algab aga juba orienteerumine, mida olen ka poole kohaga korraldanud. Kuidagi juhtus nii, et lubasin isegi ühed flaikud ära teha, õnneks Matu aitab, aga siiski… pean taaskord omale meelde tuletama, et kohustuste jagamine on igati okei! Sinna üritusele peab eelnevalt Vitamin Welli joogid ära tooma (pärast teisipäevast tööpäeva), maiustused valmistama (samuti pärast teisipäevast tööpäeva), välja mõtlema, mida treenerid selga peavad panema ja samal ajal meeles pidama, mida kõike peab kolmapäeval kaasa haarama… õhh. Aga ma tean, et kui see aardejaht on tehtud, siis tunne on MEGA. See tagasiside on alati megatore ja mis veel parem, kuna seekord ei saa nad täpset rajakaarti ka, siis ei saa hiljem keegi kurtma tulla, et punkt ja inimene olid eri kohtades…


“Lühidalt” tahtsin öelda, kui Sulle ühel hetkel tundub, et enam ei jaksa ja kohustusi on palju, siis tõmba korra hinge. Mine täna õhtul varem magama ja pane tähele… Sa teed need asjad ära niikuinii. 😉

Tegusat nädala algust, sõbrad!

 



 

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.