Suurus ja vanus pole oluline, uni ON tähtis!

Hea uni ja unekvaliteet on tihtipeale inimeste seas alahinnatud. Kui sa magad enamasti 5-6h ja ütled, et on väga hea olla, siis sa lihtsalt ei tea, KUI hea on siis, kui 8h täis tuleb!

Antud postitus tuli koostöös Bedroommoodiga, mis on kvaliteetse voodipesu tootja. Kui nad kirjutasid mulle, et sooviksid paari Instagrami postituse eest mulle voodipesu saata, siis ma mõtlesin, et hoopiski jagaks teiega natuke unenõu ka. Lisaks saab üks lugejatest omale voodipesukomplekti ise valida! Jep, võid omale täitsa niisama ca 150-170 eurose komplekti võita – loosimisest täpsemalt lõpupoole.

Jagaks teiega 5 põhjust, miks hea uni on oluline ja kuidas see tervisele head teeb,

1. Halb uni on tugevasti seotud ülekaaluga.

Ühes uuringus selgus, et lapsed ja täiskasvanud, kes ei maga piisavalt on vastavalt 89% ja 55% suurema tõenäosusega võtavad kaalus juurde. Ehk kui sinu eesmärk on kaalulangus, siis vut-vut magama! Tihtipeale on magamatus seotud ka ülesöömisega. 😉

2. Hea uni parandab keskendumisvõimet ja produktiivsust.

Uni on väga oluline faktor, mis puudutab “aju tööd”. See sisaldab endas õppimis- ja keskendumisvõimet, produktiivsust ning esitust. Mitmed uuringud on näidanud, et inimesed, kes magavad vähe, teevad suurema tõenäosusega rohkem vigu tööülesannetes.

3. Hea uni parandab treeningsooritust.

Mitte ainult elukutselistele sportlastele. Vaid ka sinule, harrastajale. Kui tahad näha suuremaid tulemusi kiiremini, siis tuleb magada!

4. Kehva unega magajatel on suurem risk südamehaigustele jm terviseriskidele.

Unekvaliteet ja kestus omavad suurt mõju mitmetele terviseriski faktoritele. 15 uuringu tulemused näitasid, et inimesed, kes ei maga ööpäevas 7-8h on suurema südamehaiguste riski all.

5. Vähene uni on seotud depressiooniga.

On leitud, et u 90% inimestest, kel on diagnoositud depressioon vaevlevad unepuuduse all või kaebavad kehva unekvaliteedi üle. Ehk siis… lõunauinak? Yes!

Boonus! Uni mõjutab emotsioone ja sotsiaalset käitumist.

Unepuudus võtab ära tahtmise sotsialiseeruda või oskuse eristada suhtlemisel saadud emotsioone, nt viha ja rõõm. Lähed õhtul peole? Mine eelmine õhtu varem magama! 😉


Kokkuvõttes, hea uni, üheskoos toitumise, igapäevase liikumise/treeninguga ning hobidega on üks tervise sammastest ning selle eest TULEB hoolt kanda!

LOOSIMINE!

Kas sinu lemmikuks on puuvillast või satiinist voodipesu? Hele või tume? Pole veel raatsinud omale kvaliteetset pesu soetada, siis nüüd on ideaalne võimalus see omale TASUTA võita! Selles tuleb teha Sul 3 asja:

  • jälgi minu kontot instagramis
  • lisa vastava pildi alla kolme sõbra nimed, kel ehk kuluks magamistuppa värskendus ära – pilt on SIIN
  • tee subscribe Bedroommood uudiskirjale SIIN

Viimane punkt on oluline, sest võitjale saadame meili juba 6. augustil!

PS. Kui loosiõnnele lootma ei taha jääda, siis sooduskood KRISTIINA, annab tellimusele 20% soodust ning tasuta kohaletoomise!

Head loosiõnne ja mõnusaid unenägusid.. 


#koostöö

 



 

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.