Monday Munchies.

Ma olen vist ainult üks kord teinud sama pealkirjaga postitust ja nüüd ma mõtlengi, kuidas paremini vaikust murda kui vahelduseks ühe imelihtsa ja tervisliku retseptiga… päris hea mõte eks?

Pühapäeva õhtuks lubasin teha söögi – kusjuures ma ei kokka muidu üldse tihti, mu põhitoit koosneb komponentidest nagu kohupiim, juust, kurk, tomat, banaan, õun, muna, leib, kaerahelbed, tatar… ja no, mis sealt ikka kokku teha? Põhiliselt tõstan asjad taldrikule ja asi tehtud. Ent noh, mõnikord ma siiski viitsin midagi reaalselt valmistada ka, eriti kui keegi annab selleks põhjust.

Soolane sai otsustatud suht kohe (täisterapasta, sibula-peekonikaste ja toorsalat), aga jäin mõtlema, et oh, teeks seekord midagi magustoiduks ka. Midagi lihtsat, midagi, mida saaks kohe ära süüa ega jääks järgmist päeva ootama, et siis veel ja veel süüa (kook näiteks). Aga kusjuures, ma pool oma topsist jätsin ikka esmaspäeva hommikuks… ja see oli suht ideaalne hommikusöök.

Kamavaht leivapuru ja maasikatega

(3 korralikku portsu)

Vaja läheb või siis pigem, mina kasutasin:

  • 2 viilu Jassi musta seemneleiba
  • 200ml vahukoort
  • 250g Otto Ricotta maitsestamata kohupiimapastat
  • 4 spl kamajahu
  • 4 suuremat maasikat
  • 1 tl mett
  • 1 tl suhkrut ja törts suhkruasendajat
  • taluvõid praadimiseks

Ja mis edasi?

Lõikasin leiva tükkideks, sulatasin pannil või ning praadisin seal leivatükid. Seejärel blenderdasin leiva saumikseriga puruks, valasin topsi. Vahustasin teelusikatäie suhkruga vahukoore pehmeks (mitte päris vahtu), lisasin kohupiima ning vahustasin veidi edasi. Ühtlase massi saamisel lisasin kamajahu segasin edasi. Proovisin, polnud kuigi magus, lisasin teelusika mett ja natuke suhkruasendajat. Vahustasin ühtlaseks massiks. Lõikasin maasikad tükkideks. JA ONGI ETTEVALMISTUS TEHTUD! Edasi vaid serveerimise vaev.

Mina ladusin kihiti, sest noh, nii on ilusam, aga tegelikult ei pea, võid ka põhja panna vahumassi, peale leiva ning maasikad, kui on tõesti väga kiire tegemisega. Ent võin öelda, et see kihiline variant oli päris mõnus. Põhja läks kiht vahtu, siis maasikad ja leivapuru ning taaskord vaht-maasikad-leivapuru ja kõige peale veel vaht, natuke vähem maasikaid ja leivapuru. Tulemus oli imeliine. Üllatuseks üsnagi magus ja väga toitev, sellest ka põhjus, miks mina pool alles jätsin. Noh, ma jagasin selle koguse peaaegu 2-ks ka, sest mõned supilusikatäied sõin enne serveerimist ära.. nõrk olen. Kaaslane tegi ilusti põhja peale ja kiitis ka.. seega tasub teha!

Maitseterohket nädalat!

 



 

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.