Aga mida Sina täna sõid?

Ma olen alati end hommikuinimeseks pidanud. Esiteks, olen ma hommikuti palju produktiivsem, sest energiat on veel küllaga ning facebooki messengeris on palju vähem tegemist (sest kõik normaalsed inimesed veel magavad). Teiseks, linnas liigub palju vähem rahvast ringi ja seetõttu jõuan kiiremini ühest punktist teise. Kolmandaks, palju parema meelega teeks õhtutel midagi lõõgastavat ning veedaks aega meelsamini oma kallima või sõpradega. Seega muud võimalus ei olegi kui see, et tuleb hommikul vara juba toimetama hakata!

Minult on ikka väga paljud kliendid ja sõbrad küsinud, kas ja mida ma hommikuti enne treeninguid söön. Kas on vaja üldse süüa või saab ka niisama hommikuse treeningu tehtud? Ma ütlen ausalt, mul ainuõiget vastust ei ole Sulle kahjuks anda. Nimelt iga inimene on erinev, kõigile ei saagi üks ja ainus lähenemine sobida. Issand jumal, ka mina olen olnud sportlane (kui Sul on keha, oled Sa sportlane!), kes:

  1. enne hommikust treeningut ei söö;
  2. sööb enne treeningut korraliku hommikusöögi;
  3. haarab kergema vahepala.
image

Kõige vähem olen ma proovinud seda teist varianti. No kui Sulle meeldib magada, siis on ikka väga, VÄGA raske end hommikul kell 5.30 voodist välja ajada, et putru keeta, see ära süüa ning seejärel 7.30-ks trennis actioniks valmis olla. Ja mulle meeldib magada.. seega see variant on  minu jaoks no go. Lisaks, sellega on see asi, et kui Sa teed hommikul ühe korraliku N+TC treeningu, siis kell 9.30 on ju kõht juba jälle tühi…

Päris kaua, kui ma alles hommikuste treeningutega alustasin teiselpool saali, olin ma sportlane, kes pakkis trennikoti kokku õhtul, panin äratuskella 12 minutit enne väljaminekut helisema ning ärgates pesin hambad, haarasin kohvi rohke piimaga tee peale kaasa ja nii ma selle ära tegingi. Ning kusjuures väga hästi saab nii treeningu tehtud, eriti siis, kui Su õhtusöök, nagu ka minul on ja oli, on kella 21 paiku õhtul. Kui tühi see kõht saab ikka sel juhul olla? No, väga ei olnud. Aga sel juhul oli mul hommikusöök ALATI kaasas ja juba teel kooli, kui käisin veel bussiga, sõin selle ära.

image

Ja kui Sa eriti hästi oled jälginud seda postitust, siis saad aru, et nüüd olen ma see kolmandat tüüpi sportlane. Alati enne hommikust treeningut haaran ma kergema vahepala ning piimakohvi. Vahepalaks sobib ideaalselt mõni puuvili, eelistatavalt süsivesikuterohke banaan või klaas smuutit. Muidugi ka üks viil leiba juustuga ei tee halba (aga üks või teine, mitte mõlemad) kui tunned, et tahaks midagi natuke toekamat… või on lihtsalt leivaisu. Ent minu vaieldamatu lemmik on mingil kujul proteiinibatoonike. Hetkel see sobitub mu toitumiskavasse ka kõige paremini – kas 1 PULSi batoon või 30g proteiinipulbrit, mille segan mõne vedelikuga ära (vesi, sojapiim, keefir, kohv). Viimase variandi puhul soovitan proovida PULS whey piparmündi-šokolaadi proteiinipulbrit, kuhu lisa hommikune piimakohv ning tulemuseks saab ülihea sheigi! Maitseb nagu piparmündikakao.. põhimõtteliselt võib öelda, et maitseb nagu lapsepõlv.

image

Kas ma jaksan nüüd rohkem teha trennis kui sel ajal, mil hommikusöök jäi veidi hilisemaks? Ausalt öeldes võin öelda, et vähem ei jaksa kindlasti. Küll aga nüüd on mul see luksus, et päris hommikusöök – kaerahelbepuder juustu või kohupiimaga – jääb veidike hilisemasse aega ning 2 treeningut hommikul ära juhendada pole mingi probleem. Enne hakkas kõht kell 8.30 juba korisema küll.. Lisaks, kui mõelda sellise elustiili jätkusuutlikkuse peale, siis on igati soovituslik mingi amps enne varahommikust treengut hamba alla haarata.

Fuel your ambission.

 



 

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.