Teeme ise…

… JÕULUPUTRU!

Jõulud on üks minu lemmikpühasid, sest:

  1. inimesed on palju rahulikumad ja õnnelikumad;
  2. mulle meeldib kingitusi teha ning pakkida;
  3. saan 4-5 vaba päeva üksnes oma pere ja lähedastele pühendada;
  4. piparkoogid!
  5. hapukapsas!
  6. pikad hommikud…

Lisaks kõik need tegemised – filmide küünlavalgel vaatamine, jõulukuuse ehtimine, piparkookide valmistamine, lumes möllamine ja palju muudki. Teeb ju meele täitsa rõõmsaks küll!

Lisaks, võin julgelt öelda, et see pole aeg, kus oma kaloritel näpuga järge ajada, et üks lisaamps sind 20 kilo raskemaks teeb, EI TEE! Kui Sa muidu oled tubli, siis see jõuluõhtu lase end vabaks ja naudi head paremat, justkui olekski üks mõnus cheat day. Iseasi muidugi on see, kui sul neid juba 24 tükki järjest on… (punastab teiselpool ekraani).

Ja nüüd sujuvalt toiduteemani jõudes, siis tahtsingi teiega jagada oma järgmist pudruretsepti ning võin juba etteruttavalt öelda, kui Sa seda pilti enne juba facebooki kontol nägid, siis see pole üldse nii keeruline kui pealtnäha tundub. Just vastupidi – kiirelt ja lihtsalt saad maitsva kõhutäie!

JÕULUPUDER ÕUNA-VAARIKAKEEDISEGA

Kogus: 2-le
Valmimistamisaeg: 30 minutit (pigem 20 kui leiad lähedase õunu koorima ja tükeldama)

Koostisosad
Puder:

  • 100g Herkulessi odrahelbeid
  • 25g mandlilaaste (+ natuke ka serveerimiseks)
  • 100g mandlipiima (sobib ka tavaline piim)
  • 100g vett
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kakaopulbrit
  • ½ tl piparkoogimaitseainet (Meira piparkoogisegu, Santa Maria on minu jaoks liiga piprane, ent võid lisada eraldi ingverit, nelki, kardemoni)

Keedis:

  • klaas tükeldatud õunu
  • klaas vaarikaid (mina kasutasin külmutatud vaarikaid)
  • 5-6 datlit

Valmistamine:

  1. Kalla odrahelbed, kaneel ning piparkoogimaitseaine potti, sega ära ja seejärel lisa vesi ning piim. Aseta vaisele tulele.
  2. Kui potis hakkab segu vaikselt podisema proovi natuke ning vajadusel lisa ka suhkur ning sega hoolega. Jäta puder podisema ja asu keedise juurde.
  3. Aseta väiksem pott või pann tulele.
  4. Koori ning tükelda väiksem õun ja datlid (kui veab, siis elukaaslane või lapsed on selle töö juba ära teinud).
  5. Viska õunatükid, datlid ning vaarikad potti/pannile ja sega läbi. Pane kaas peale ja jäta väikesel tulel hauduma.
  6. Nüüd peaks juba puder ka valmis olema,sega hoolega ning kui lõpuks ongi asi nii nii kaugel, et on mõnus kreemine konsistents keera pudrutuli kinni ning vala juurde ka mandlilaastud ja sega veelkord. Seejärel kaas peale ning asu tagasi keedise juurde.
  7. Sega marju hoolega seni kuni õun on Sinu maitse järgi piisavalt pehme. Segu peab olema ühtlaselt punakas. Kindlasti maitse!
  8. Kui tundub keedis valmis, tuli kinni ning asu serveerima.
  9. Tõsta pool pudrust ühte kaussi, pool teise. Samuti jaota ka keedis enamvähem võrdselt kaheks ning jaota pudru peale.
  10. Lisa peale ka mõned mandlilaastud ja kaunis jõuluhommiku eine on valmis!

Kui mõõdad koguseid klaasides, siis 100g helbeid = 1 klaas ning lähtuvalt sellest ¼ klaasi mandlilaaste, 1 klaas vett jne.

Ja ongi kõik! Kuidas tundub? Päris isuäratav näeb välja küll igatahes ja nagu nägid ka, siis megalihtne!

PS. Minu facebooki lehel on käimas ka mäng, kus jagan ilusa Herkulessi kinkekoti, et ka Sina saaksid uut aastat pudruteoga vastu võtta!

image

Ilusa kujunduse eest läheb tänu Mandariin OÜ-le!

 

 



 

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.