Rühmatreeningute ABC: mis treening on BodyAttack30+MyFit Abs?

On teine jõulupüha ja mina istun kägaras Marteni Rakvere lapsepõlvekodus, päeva toit on võrdne ühe Vitamin Well UPGRADE´i ja kahe supilusika riisi ning hapukoore seguga. Mõtled küll, kuidas siis pärast jõulupühi paastuda ja “õnneks” mõnikord tehakse see otsus Sinu eest ära, kui lihtsalt ei saa ega tahagi süüa. Kas tegu on mõne viiruse või millegi teise ja kolmandaga, ei tea, aga nüüd on juba piisavalt okei, et istuda normaalselt diivanile ja läpakas kätte võtta (kell 18.26 õhtul). Õhtusöögiks on planeeritud üks smoothie, kui veab, siis saab ka jäätist sisse (noh, ikkagi rohkem energiat ju!) – elukaaslane läkski poodi, tooraineid kokku ostma…

Jällegi, kuidas sisustada üksiolemise aeg, kui püsti seista ei saa? Jah, mu päeva aktiivsusprotsent näitab praegu tugevat 6! Noh, te saite vist isegi vastuse juba kui mu blogisse jõudnud olete, et teeme ära ühe ammu tahetud postituse. Või siis – alustame uue postituste sarjaga – RÜHMATREENINGUTE ABC, kus räägin erinevatest stuudiotrennidest, mida a) kas ise juhendan või b) ise külastanud olen.

image

Les Mills BodyAttack treeningust on kohutavalt palju müüte, justnimelt müüte, mille pärast kõik inimesed ei julgegi trenni tulla. Aga kas ka tegelikult on see nii, et see treening ongi vaid edasijõudnud sportlastele?

Koduleheküljel loeb välja, et BODYATTACK on kõrge energiatasemega rühmatreening, mis hõlmab liikumisi täielikule algajale kui ka totaalsele trennisõltlasele – Sina ise valid intensiivsuse! Ehk nagu Sa ka nägid, siis treeningkirjelduses pole kirjas “kõrge intensiivsusega treening”, sest selle saab igaüks vastavalt oma treenitusele ise valida. Seega kõik võivad proovima tulla, ainus murekoht oleks see, et hoia meeles asjaolu, et võistled ainult iseendaga ega satu teisi vaadates hasarti.

Treeningusse kaasatakse sportlikke liikumisi nagu jooksmine, väljaasted/käärhüpped ja teisedki hüpped üheskoos jõuharjutustega nagu seda on kätekõverdused ja kükid. Seega liigutused on tegelikult tuttavad, ainus ülesanne on püsida muusikas, sest kogu “koreograafia” on sätitud justnimelt muusikasse. Ja enne kui see Sind hirmutama hakkab, siis mõtle sellele, et nii Sa arendad ka ma koordinatsiooni! Trenni muusika on äge ja kõik grumpycatid, kes trenni tulevad, väljuvad ikka rahulolutundega kui mitte naeratusega. Ning kui rääkida algajatest, siis kõik jooksmised võib asendada kõnniga kõik käärhüpped väljaastetega jne.

Lõpetuseks lisan ka, et BodyAttacki kava vahetub iga 3-e kuu tagant!

image

MyFit Abs on MyFitnessi konsepttundide hulka kuuluv 360-kraadi kerelihaste treening, kus töötatakse poole tunni jooksul efektiivselt läbi kogu kere keskosa. Ehk koormust saavad nii kõhu- kui ka seljalihased, mille lihasgruppide tugevus on vajalik keerukamate harjutuste õige tehnilise soorituse jaoks (näiteks kätekõverdused, kükid jne). MyFit Absi treeningprogramm vahetub iga kahe kuu tagant, seega õhtu, et tüütab ära, ei ole. Aga treening ise on ikka päris väljakutsev, sest kordusi on palju. Mistõttu tegemist on ikka puhta lihasvastupidavuse treeninguga ja puhkus seeriate vahel, kui tunned, et enam ei jaksa, on oluline!

Kõhulihase treenimisel on üldse oluline meeles pidada, et mida vähem hoogu võtad näiteks ülakehatõstete tegemisel, seda tugevamaks Su kerelihas saab. Märksõnad on rahulikkus ning püüa teha harjutusi nii, et hõlmad ikka õiget lihasgruppi – näiteks toenglamangut tehes oleks pinge all ikka kõik lihasgrupid, kerepöördeid tehes hoiad puusad paigal, ülakehatõstete ajal saaksid abaluud maast lahti nii, et kasutaksid kerelihaseid, mitte näiteks kätehoogu.

Kokkuvõttes võin öelda, et treening on, mis kõige tähtsam, FUN ja õnneks ka üsnagi efektiivne. Sa saad esimesest osast paraja kardiolaksu kätte ja siis lihastreeningu osa teises. Energiat kulutad ligikaudu 500-600 kCali, olenevalt sellest kui korralikult esimest osa kaasa teed.

Trennis näeme!

 



 

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.