Tegelikult ei tea Sa ikka mitte midagi…

Ma olen alati arvanud, et olen üks päris korralik ujuja. Natuke võiks parandada ja vaadata üle küll hingamine, ent muus osas on kõik tip-top. Oi, kuidas ma eksisin! Tuleb välja, et tegelikult ei tea ma ujumisest ikka mitte kui midagi…

Umbes 2 kuud tagasi tuli MyFitnessi kodulehele uudis, kus teavitati, et tulemas on hooaja viimane ujumiskursuse grupp. Kuna möödunult pole edasijõudnute gruppi väga suur huvi olnud, siis tehtigi üksnes algajatele mõeldud kursused. Nonii, tahtnud juba ammu Marteniga ujumiskursustele minna, siis võtsime vastu otsuse selle lõpuks ära teha ning 6-l nädalal iga teisipäeva ja neljapäeva õhtu Rocca al Mare MyFitnessi basseinis veeta.

Tase on meil kahel küll natuke erinev, mina käisin kunagi ujumiskursustel esimeses klassis, ka põhi- ning keskkoolis oli ujumine kohustuslik kehalise kasvatuse osa (basseiniga kooli plusspool!). Tema jällegi see-eest jookseb tunduvalt rohkem ja sõidab rattaga oluliselt kiiremini, seega tundus ainult aus, kui tema mind alati ootama peab muudel aladel, siis lähen ka mina kaasa seekord.

Esimene tund.. tegime eelnevalt mõned võimlemisharjutused ette ning suundusime basseini. Hingamisharjutused… kuidas Sa hingad suu kaudu sisse ning suu JA nina kaudu välja? HOW does one do that?! Proovi, nüüd, kohe… kuidas tunne on? Polegi nii lihtne eks.. (muigasin) Basseinis tegelikult on see tegelikult oluliselt lihtsam ja me treener, Elke Kaar, selgitas ka ilusti ära, et nii ei pääse vesi ninna kui ujud.. well, duh. Ise tegelt selle peale kohe ei tulegi.

Okei, edasi anti meile vahtplaat ja me tegelikult siiani ei ole ujunud ühtki basseiniotsa ilma selleta. Seda tegelikult seetõttu, et õpiks kasutama oma jalgu. Muidugi ka tase on väga erinev, mistõttu tempo on rahulik, aga kel asi käes võib alati mitu otsa ühe asemel teha ja ei peagi niisama passima. Seda ma hakkasin kasutama alles nüüd, neljandal tunnil kui treener tõi mulle lestad ja ma tõesti ujusin nagu kala vees.

Miks lestad? Eelmises tunnis ta rääkis mulle, et minu keha ja kätetöö on väga hea, aga ma ei kasuta piisavalt oma jalgu. Natukene laisad on. Selleks, et tunnetus kätte saada, tõi ta mulle järgmisel tunnil lestad. Ujusin siis nendega umbes 20 minutit, seejärel võtsin ära, et proovida, kas oli midagi teisiti. Asi tegelikult töötas.. ma lihtsalt nägin kui kiirelt ma saaks liikuda edasi ja automaatselt panin ka hiljem jalad rohkem tööle.

Aga muidu treeningutest üldiselt, siis seletatakse kõigi ujumisstiilide tehnika ABC ära, mida kursuse raames ette võtame. See kursus on pühendanud krooli ja seliliujumisele, seega nende kahe käte ja jalgadetöö ning hingamine on eesmärgiks võetud. Juba praegu, neljanda tunni lõpuks ma tunnen, et ON areng toimunud… ootan juba seda aega, mil saaks mitu otsa järjest ujuda seal ja näha, kas ka tegelikult on toimunud areng. Seni oleme teinud üks ots ühe konkreetse harjutus ning tagasitulles teise harjutuse ja nii terve tund täis erinevaid harjutusi. Mõtle nüüd, KUNAGI ei viitsiks vist nii palju harjutusi ise teha, see on umbes nagu jooksuharjutustega – koos on ikka toredam ja järjekindlam! 🙂

Ootame nüüd, mida uus nädal toob, kuidas trennid lähevad ja eks ma hoian teid kursis. Üks asi on aga kindel:

KUNAGI pole hilja oma teadmisi täiendada või midagi uut õppida.

PS. Suudad Sa välja nuputada, kuhu ma selle ettevalmistusega sihin? Aeg tiksub…

  

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.