Treening VS kontoritöö

Istun siin ekraani ees ja tunne on justkui imeks vägisi pastakast tinti välja. No ei saa kuidagi oma mõtteid kirja. Ja asi pole üldsegi selles, et millestki rääkida pole, vastupidi, toimub palju.

Aga ma räägin teile alustuseks natukene kontoritööst ja treenimisest. Treenimisest enne tööpäeva, treenimisest pärast tööaega – kas Sa tunned end siin kusagil ka ära?

  1. Tehtud treening enne tööpäeva tähendab vaba õhtut. Tõsi, see tähendab, et sa ei pea enam õhtul trenni minema, see tähendab oleks soovitatav mitte minna, aga selle asemele leiad umbes 147 ülesannet to-do listist, mis vajasid ärategemist juba möödunud nädalal. Kurat, vaba õhtu pidi olema ju?!
  2. Hommikuti on uni jube magus. Aga eriti on see magus siis, kui PEAD hommikul trenni minema, sest tead, et õhtul ei vea trenni minek mitte kuidagi välja, olles kokku leppinud kella 22-ni kõik tühimikud kohtumisi täis.
  3. Kell 17.30, tööpäev on lõppenud. Mõttes käib läbi, “no ei jaksa üldse trenni minna.. diivan tundub nii soe ja mõnus!” Every single time..

Tegelikult nii ongi. Ei ole parimat aega, mil treening ette võtta, sest alati leiab põhjuseid, miks mitte ennast liigutada. Justnii, ma sõnastasin selle täiesti korrektselt – “ennast liigutada”. Siin tuleb lihtsalt mõelda sellele, et see on SINU AEG. Aeg, mil lülitad end välja. Aeg, mil jätad töömured kontorisse ja õhtusöögimõtted koju. See aeg ei ole üksnes oluline kehale, vaid ka vaimule.

Meil on koguaeg jube kiire. Ei leia aega, et sõpradega kinno minna, ei leia aega, et korralikku hommikusööki valmistada, ei leia ka aega, et isegi pikemat ööund nautida – 5 tundi on ju piisav, eks? Ei ole.

Oktoobri keskpaik on käes ja kui Sa mõtled, et ei ole ikka veel õigele trennilainele saanud või paremaid toitumisvalikuid langetanud, siis alusta nüüd. Mitte homme – someday starts today. Olgu, Sa ei jõua täna treeningsaali, aga jaluta koju. Jah, ma tean, et Eesti sügis tähendab igavest vihma, ent me pole tehtud suhkrust ja maasikavahust, mistõttu ka sula ära. Pealegi, kõikvõimsad vihmavarjud päästavad olukorra.

Kui ma nüüd paar sõna toitumisest ka räägin, siis võtaks siin kokku oma venna öeldu mulle just mõni tund tagasi (PS. Tema blogi on megaäge, vaata SIIN), mis võtab tegelikult kogu “tõe” eriti hästi kokku. Ei pea me välistama mingit toiduainet täielikult, et saada kaua ihaldatud vorm. Ei pea 20 treeningut nädalas tegema. Ei pea ka toituma ainult juurviljadest. Sest lõppude lõpuks, kui jätkusuutlik Sinu elustiil sel juhul on?

1600 kCali päevas ei ole jätkusuutlik kellelegi, eriti kui teed pea iga päev trenni. Pigem mõtle toidukvaliteedile, mida Sa tarbid. Kui oled magusasõber, siis lähtu reeglist, et kuni 20% Sinu päeva kaloraažist (keskmine 2000kCal) moodustaks n-ö patutoit, olgu selleks koogike või jäätis. Ära unusta kiudaineid ja valku… and that´s probably it.
283 päeva on jäänud pulmapäevani.. aeg end “liigutama” hakata. Teeme ära, eks?

 



 

4 comments

Lahe!

🙂

U amaze me.. every single time! Aitäh, et oled NII suureks inspiratsiooniks! 🙂

Oii… kui armas Sa oled. Aitáh ilusate sônade eest, annavad motti edasi pingutada! 🙂

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.