#treeneritreening

#treeneritreening on hashtag, mida kasutab meie NTC treenerite punt sotsiaalmeediapostitustes, kui ise trenni teeme. Sest noh, treener peab ju ise ka trenni tegema, eks? Vist? Natuke?

Viimase kuu jooksul olen ma läbi käinud ka ise üsna mitu rühmatreeningut – BodyPump, Myfitbody,  KST, ringtreening on näiteks mõned, kus treeningutel osalesin. Sellest tulenevalt tahaksin täna õhtul jagada teiega paar tähelepanekut, mida teisel pool saali osalejana kogesin ja mida sellest treenerina õppinud olen.

  1. Kui klient jääb pikalt treenerit trenni keskel harjutuste seletamise ajal kuulama, siis asi pole selles, et ta aru ei saanud, mida nüüd teha tuleb, vaid ta kasutab ära viimaks tekkinud puhkehetke… “ainult mõni sekund veel – räägi nüüd uuesti, kuidas seda kükki nüüd tegema pidigi?
  2. Treener näeb ka tagumist rida väga hästi.. “huvitav, kas posti taga on privaatsem koht?”
  3. Tööpäeva lõpus käib umbes 5 tuhat mõtet ja põhjust peast läbi, miks ei peaks trenni minema… “väsimus, pikk päev, raske tööpäev, tort, mees tahab süüa, kook, kodu vajab koristamist, magada tahaks, sügavkülmas on jäätist, bingoõhtu!”
  4. Niipea kui otsustad ühe bloki rahulikumalt võtta, siis selgub, et tegu oli viimase harjutuste blokiga.
  5. 4 viimast kordust ei tähenda kunagi NELJA VIIMAST KORDUST.

Ja kui nüüd natuke tõsisemalt rääkida, siis mida ma nendelt käikudelt õppinud olen? Kusjuures üllatavalt palju. Kui alustada kõige viimasest punktist, siis püüan ikka täpsemalt kella jälgida, sest kümnel ja kahekümnel sekundil on tunni teises pooles väga suur vahe.

Teiseks, mõnikord on täitsa okei lasta inimesel vaikselt olla. Oluline on, et tal on eelkõige ohutu treening, mitte, et küki ajal oleksid jalad 2cm rohkem või vähem harkis – ta tuli siiski rühmatrenni, las natuke naudib asja ka.

Ja viimaseks, trennis käia on jumala äge! Ausalt, ma saan täiesti aru, miks te hommikul vara või õhtul hiljem trenni lähete. See pingutus, rahulolu ja hea emotsioon on kerge tulema hea treeningu järel ning treeneril on selles ääretult suur roll. Piisavalt tähelepanu, aga mitte liiga palju. Rohkelt energiat, ent natuke tuleb ka pausi jutu vahel pidada. Pisut ka mõistmist, arusaamist, kui väljakutsuv tema treening sportlastele* on.

Trennis näeme!

 

*kui Sul on keha, oled Sa sportlane.

  

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.