Tugevaks saame ennast ise teha. #me3

“1995. aastal avastasid Tartu Ülikooli teadlased Marika Mikelsaare ja Mihkel Zilmeri juhtimisel piimhappebakteri Lactobacillus fermentum ME-3, mida võib täie õigusega nimetada Eesti esimeseks probiootiliseks piimhappebakteriks.”

– just nii kirjutab Tartu Ülikooli lehel piimhappebakteri ME-3 kohta.

Kui Helluse esindaja võttis minuga ühendust, et teha ühe kampaania raames koostööd, siis ega ma kaua mõelnudki, sest piimatooteid ma tarbin küll. Eriti veel keefirit ja maitsestamata jogurtit, mis igapäevaselt mu müslikaussi hommikutel satuvad. Küsisin siis, milles kampaania täpselt seisneb ja tuli vastuseks, et tõsta inimeste teadlikkust antud piimhappebakteri kohta. Me… mis? Oli minu reaktsioon.

Loosung “tugevaks saame ennast ise teha” sobib tegelikult mistahes tervisliku eluviisi kampaaniaks imehästi. Sest tegelikult nii ongi ja “you are, what you eat” peegeldub sageli nii me välimuses kui ka energias. Ja kes siis tahaks olla üks cupcake kui võib olla tugev steik? Või porgand… keda, mis paremini kõnetab, võid ise valida.

Ma ei tea, kuidas teiega, aga minul on sageli nii, et mida paremini, võib öelda ka tervislikumalt ma söön, seda parem on ka enesetunne. Kindlasti tundub krõps ja komm mingil ajahetkel hea mõte, aga umbes tunnike hiljem, kui kommidest süda paha, krõpsurasva käed ja suu on täis, ning energiatase taaskord nulli jõudnud, mõtled – miks? Ega siin head vastust polegi, eks vahel on vaja.. ja ka tassikook siin-seal on väga hea ja õigesse kohta (naistel loodetavasti tagumikku ja rinda, eksole?), ent siiski tuleks nende tarbimist hoolega piirata.

Lõppude lõpuks tagab parema tervise pikas perspektiivis siiski tervislik ja terviklik toitumine ning järjepidev liikumine.. Kui me nüüd keefirit ja keefirit võrdleme, siis Hellusel ongi seesama pisike vigur, nimega ME-3, sisse pandud. Mis ta siis endast kujutab, sa küsid?

Me-3 on probiootik (probiootikumid üldiselt tugevdavad immuunsust ja parandavad seedimist), millel on topelttoime:

  • otsene, hävitav mõju mikroobidele;
  • on antioksüdantne toime ehk need pidurdavad ja reguleerivad vabade radikaalide teket.

Ja nii lihtne see selgitus oligi… Tartu Ülikooli teadlased avastasid ning Tere Piim oli piisavalt tark, et allkirjastas litsentsilepingu, mis nende toodetele ainuõiguse omistab. See tähendab ka seda, et siin sügisese ilmaga, tervist taga otsides, tasub korra Helluse toodete poole vaadata. Soovin teile raudset tervist!

 

 



 

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.